Hej!

Välkommen till vårt lärrum på nätet! Kul att just du tittar in här på vår lärblogg. Vi som bygger och använder den här bloggen är nyfikna elever i åk 2 och våra lärare.

Vi vill träna på att använda bloggen på ett medvetet sätt, som producenter och konsumenter, i vårt dagliga lärande. Genom att använda oss av en blogg i Webbstjärnan  lär vi oss mer om digitala verktyg och internet och hur vi kan använda bloggen i lärande sammanhang. Vi som är elever i 2:an producerar det som vi har på vår blogg men ibland lägger även våra lärare, Anna-Maria, Carina, Elin och Kerstin in blogginlägg. Tanken är att bloggen även blir en dokumentation av vår skoldag, där vi kan se tillbaka på vårt lärande.

Varje elev använder en iPad i det dagliga arbetet i skolan och genom att blogga ser vi att våra kunskaper och färdigheter om internet och digitala verktyg ökar. Att arbeta med digitala verktyg är ett naturligt redskap i skolan men precis som med allt krävs det övning. Med mottagare världen över, blir lärandet naturligt. Vi övar källkritik i vårt kunskapssökande och vi funderar över säkerhet på nätet. Vi lär oss om upphovsrätt och vi inspireras av varandra och andra klasser som bloggar.

När vi kommenterar tränar vi på att använda oss av ”two stars and a wish”. Med det menar vi att vi tränar på att ge kommentarer som säger två bra saker och även en önskan om utveckling av det vi kommenterar. Då vi gör så här måste vi tänka till när vi läser och våra kommentarer ska vara snälla. Att vara barn idag innebär även ett liv på internet och att lära sig hur vi är mot varandra i den digitala världen, detta är även en del av Lunneviskolans arbete mot kränkande behandling.

Vi har även en lärportal i vår kommun som heter Edwise, där lägger vi mycket annat, till exempel material inför och efter utvecklingssamtal, Veckobrev för klassen och närvaro. Det är viktigt att fundera över vad vi vill dela och vad vi vill hålla för oss själva.

Upphovsrätt:

  • Allt material på bloggen är gjort av oss själva om inget annat anges. Bilder som vi använder kommer från pixabay där bilderna är licenserade Creative Commons Public Domain CC0.Vi använder oss av delalika Licens- http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/se/ Du får gärna använda, göra om eller bygga vidare på vårt material så länge som du berättar att det kommer från lunnevisjuveler. När du skapar nytt material från vårt, ska detta spridas under samma licens.